neděle 30. listopadu 2014

První pořádný rande: Klokan a sova

(První a druhej díl)

Energií nepolíbená dáma se vytočila asi o čtyřicet pět stupňů vlevo a s povzdechem zvolala: "Maru, sovu a klokana!" 

"Kurva co?" pomyslel si Pán situace.

Paní situace téměř udržela vyprsknutí smíchu. Ten sopel, co jí vylítl z nosu, se ztratil v nastalém momentu zmatení. Je vůbec možný, že se tohle děje? Dospělá ženská se na oba Situace zase otočila a měla takovej samolibej úsměv. Takovej, kterej zná Pán situace ze školy v přírodě, kdy se Kamil zeptal Mary jestli "jde na rampy" a přitom myslel otázku, jestli jde na záchod. Měli totiž "Gang skejťáků". A disponovali takovýma, pro ostatní školou povinný smrtelníky tajnýma slova pro víc věcí. Okolní byli pak brutálně ponecháni nevědomí a mimo centrum dění. A nemohli chodit na rampy ale jenom na hajzl. 

Podobně tajná byla i paní u kasy. S pohledem "to čumíte plebejci v jakým gangu bufeťáků beru minimální plat" nám dala břečky za cenu, za kterou by si mohl zákazník zaplatit pokoj v motelu na noc. S živým klokanem a vycpanou sovou. Noc s nima by nepochybně chutnala stejně jako ten punč.

Po tom vývaru z vačnatce a nočního dravce neměli Pán s Paní situace ani chuť zkoušet něco ze zdejší gastronomie. Neradi by se dozvěděli, že zdejší langoše jsou smažený na surikatích slzách. Raději se vydali dál ve vyšlapané cestě obézních rodin, které se stejně nejvíc těšily, až ze zoo vylezou a nasoukají se do cukrárny pod bazilikou, kde rozdrtí víc indiánů než všechny španělský zájezdy při objevování Novýho světa. Naši výletníci sice neevidovali rysy, kteří trucovali za smrky, ale jaguáři, lvi, tygři a ryby se za průhledným sklem schovávali marně. Dokonce spatřili geparda. Což v zoo nebývá zrovna unikátní situace jako dvojitá duha. Ale tenhle kočičák byl, a to vám Paní situace kdykoli dosvědčí, na hanbě.

On se zrovna zvedl, ale než byla fotka pořízena, házel si s baseballovým míčkem o zeď jak Steve McQueen.


V cele tři krát tři metry odevzdaně čuměl do plotu. Pán situace se svou milou akorát dohadovali, co asi tak provedl. "Já myslím, že zabil nějaký malý uřvaný děcko," teoretizovala Paní situace a už hledala po kapsách svý bezďácký parky štípačky, aby toho mučedníka osvobodila. "Ale hovno," snažil se jí to vymluvit její drahý a pokračoval: "Spíš sežral dvě kila hrachu." Paní situace se jej zeptala, co je to za blbost. "No, kdyby totiž nějaký hrách měli, ten gepard by na něm teď klečel," řekl Colombo dnešní generace. Paní situace ho nikdy nemilovala víc. (To si myslel on)

Žádné komentáře:

Okomentovat